Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

"La chandeleur"



Κάθε 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 40 μέρες μετά από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την παράδοση, φτιάχνουμε κρέπες. Είναι η chandeleur.
Η λέξη chandeleur έρχεται από την λέξη chandelle (candela) =κερί και τη λατινική έκφραση festa candelarum, η γιορτή των κεριών.

Για πεντανόστιμες κρέπες χρειάζεστε:
-200 γρ αλεύρι
-2 σακουλίτσες ζάχαρη με φυσικό εκχύλισμα βανίλιας (= sucre vanillé)
-4 κουταλιές ζάχαρη
-αλάτι
-λιωμένο βούτηρο
-2 αυγά
-250μλ γάλα +250μλ νερό
-λίγη κανέλλα

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και το μιγμά σας είναι έτοιμο.
Λαζώστε το (ειδικό) τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί. Όταν έφτασε στη σωστή θερμοκρασία, μπορείτε να αρχίστε τις κρέπες σας :)
Bon appétit!

Δεν υπάρχουν σχόλια: